Het ontstaan van boerderij De Kievitshoeve

Kievitshoeve is een kleinschalige melkveehouderij gevestigd in Mijdrecht. Sinds 1887, toen deze polder werd drooggemaakt, is ons bedrijf een belangrijk onderdeel van de lokale gemeenschap geworden. Als gezinsbedrijf zijn we trots om de traditie voort te zetten die de 1e generatie Straathof hier begon.

We hebben een duidelijke missie: het produceren van kwaliteitszuivelproducten op een duurzame en verantwoorde manier. We streven naar een gezonde balans tussen mens, dier en milieu. Onze koeien worden met zorg en respect behandeld, en we zetten ons in voor het behoud van de natuurlijke omgeving waarin we werken.

 

Het verhaal van mij op De Kievitshoeve begint in 1997, toen ik als gedreven veehouder het bedrijf van mijn ouders overnam. Met passie en toewijding zette ik hun werk voort, maar al snel begon ik te dromen van een nieuwe koers. In 2000 voegde ik pensionpaarden toe aan ons bedrijf, wat uitgroeide tot een kudde van 16 mooie paarden die ons erf verrijkten met hun aanwezigheid.

De geboorte van onze dochter in 2017 bracht nieuwe perspectieven. Ik wilde niet alleen denken aan de toekomst van ons bedrijf. Met een groeiend besef van duurzaamheid en respect voor natuur en landschap, begon ik te zoeken naar manieren om mijn bedrijf te transformeren.

Het was tijd voor verandering. In de laatste paar jaar groeide het verlangen om het anders te doen, minder intensief en met meer aandacht voor de omgeving. Zo ontstond het idee om dichter bij de consument te staan en hen te laten delen in de pure, verse producten die ons bedrijf te bieden heeft.

In het najaar van 2023 zette ik mijn visie om in daden. De melktap Wilde Melk opende zijn deuren en al snel volgden de verkoop van kaas, eieren en toetjes. Het was een stap naar een duurzamere toekomst, waarin we niet alleen onze producten delen, maar ook onze liefde voor het land en alles wat het voortbrengt. De Wilde Melk is meer dan alleen een bedrijf; het is een plek van verbinding, waar mens en natuur samen komen. En zo begint ons nieuwe hoofdstuk, vol hoop en belofte voor de generaties die nog komen.

koeien halen op de kievitshoeve
over-ons-in-de-tuin
a group of cows in a field